Sunday, July 18, 2010

Wakaka Crew! The Winner of SHOWDOWN 2010

Knl x Alam? Dia salah sorang drpd Wakaka Crew. Boleh ktekan dier ketue Wakaka Crew nie. Hari Rabu lps 14 haribulan 07, Wakaka Crew telah dinobatkan sbg juara SHOWDOWN 2010. Taniah la...

Wednesday, July 14, 2010

JUARA PIALA DUNIA 2010


Espana!! Espana!! Taniah kpd negare Sepanyol kerana telah menjuarai piala dunia 2010. Perlawanan akhir yg amat mendebarkan diantara Sepanyol dan Belanda. 90 minit telah berlalu tp tiada satu gol pon dijaringkan.Masa tambahan telah diberi.

Nasib telah menyebelahi negare Sepanyol, Andres Iniesta berjaya menghasilkan gol kemenangan buat negare Sepanyol. Perlawanan diakhiri dgn 1 - 0. Taniah kpd fans2 Spain yg telah menyokongnye selama nie. Taniah kpd Belanda jge yg telah berjaya ke peringkat akhir.Walaupun aku penyokong Brazil tp aku tumpang gembira gak r kpd penyokong2 Spain nie haha. Sorry berite lmbt sket :D.....

Sunday, July 11, 2010

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON


How To Train Your Dragon rsenye korang dh tgk sbbnyer citer dh lme keluar. Bg yg x tgk lg, meh tgk sket aper citer tentang How To Train Dragon nie. Hiccup ank kpd seorang Viking terpower la ktekan cam saviour kat kampung yg diorang tinggal tu la. Kampung yg diorang menetap tu ader masalah dgn naga, tiap2 mlm naga2 nie akan menyerang kampung tu. Hiccup ialah remaja yg lemah tidak mampu bertarung sehebat ayahnya tu. Oleh sbb kelemahan si Hiccup tu ayhnye menyuruh dier bekerja sebagai pembikin senjata. Pada sesuatu mlm, kampung mereka diserang oleh naga sekali lg. Tp kali nie Hiccup ingin menunjuk kpd ayhnya bahawa dier boleh melawan dgn naga. Hiccup telah mencipta sebuah alat seperti pemanah la dan mencubenye kepada seekor naga hitam. Tp usaha Hiccup bkn meringan beban ayhnye malahan menyusahkan ayhnye.
Pada keesokkan harinye, Hiccup melepaskan geram di dlm hutan berhampiran. Tibe2 Hiccup melihat sekelilingnye dan melihat pokok pokok disitu tumbang hingga kebawah seperti ader bende landing. Hiccup ikut la trail tu dan mendapati seekor naga hitam yg ditembak oleh Hiccup. Sirip ekor belakang telah putus dan menyebabkan naga itu tidak boleh terbang dgn elok. Hiccup cube nk merawat tetapi naga itu marah aknnya. Dgn pelbagai cara untuk medekati naga itu akhirnya naga itu berbaik dgn Hiccup.Hiccup menamakan naga itu Toothless. Nk tahu lebih lanjut saksikan lah HOW TO TRAIN YOUR DRAGON.